Hopler Batch #3

Update 8-10-2018

 

 

 

De nieuwe batch met Hopler is binnen! Goed geluisterd naar de drinkers van de Hopler, iets meer koolzuur en nog net iets meer IPA. Voor de rest hetzelfde recept. De nieuwe Hopler is ingestuurd naar de Brussels Beer Challenge en zal meedingen naar de Misset Horeca wedstrijd die in Den Bosch gehouden wordt. Wij zijn benieuwd of dat de Hopler bij de eerste keren meedoen al goed geprezen zal worden!

En vanaf de tap is ie ook al weer te verkrijgen. Proost allemaal!


Update 23-9-2018

Zaterdag 22 september was het dan zo ver, het bierfestival in Oudenbosch. Ondanks de matige weervoorspellingen en de regen toch een hele mooie opkomst! Alle mede brouwers waren aanwezig en met volle enthousiasme werd er gegeten en gedronken! Voor Manskerel was dit ook de vuurdoop, ons eerste festival! Alle dank aan de organisatie van de biergilde uit Oudenbosch.

https://www.bndestem.nl/roosendaal/proeven-van-janksmoel-nachtzuster-en-nonnengenot-in-oudenbosch~a651c7cf/


Update 14-9-2018

 

 

Eindelijk, ze zijn er! De langverwachte bierglazen voor Brouwerij de Manskerel. Verheugd, vol blijdschap, haast een traantje wegpinkend kunnen we jullie allen met trots presenteren (tromgeroffel) het Manskerel Glas!

Dit aangevuld met een mooie stalen laser gesneden viltjes houder die nooit weg waait maakt een waar plaatje.


Hopler Batch #3

Update 7-9-2018

 

 

Voor Brouwerij de Manskerel ook al een snelle mijlpaal, de 5000 liter Hopler is een feit. Batch #3 is in de maak! Geluisterd naar de feedback van vele drinkers, hebben we de Hopler nog net iets meer IPA gemaakt. Dus iets meer hop in de basis en iets meer dry hop. Verder zijn we bij het oude vertrouwde recept gebleven. Nog een goede 3 weken en dan kunnen we de batch 3 verwelkomen!


Een eigen Weizen

Update 6-9-2018

 

 

Niets zo fijn dan lekker bezig te zijn met nieuwe recepten. Dit alles in het comfort van het eigen huis en een lekker biertje erbij voor de inspiratie. Het doel, 4 verschillende soorten weizen brouwen. Alle op hun eigen manier gekruid en gehopt, maar wel allemaal dezelfde basis. Oftewel de ketel volop aan het werk, vergisting van de verschillende bieren loopt ook synchroon en over een paar maanden een "blinde" bierproeverij houden om te bepalen welke weizen het beste uit de proeverij komt! Nu al zin in.


Update 23-8-2018

 

Manskerel is binnenkort te vinden op het Oudenbosch Bier festival 22 september. Kom ook genieten van een lekkere verse Hopler van de Tap en kijk ook rond bij de andere brouwerijen die aanwezig zijn. Voor meer info:

https://www.facebook.com/oudenboschbierfestival/

 

 

Naast festivals doet Manskerel ook mee aan twee bier wedstrijden. De eerste, Brabants lekkerste bier dat wordt gehouden op 9 september.

https://www.bd.nl/lekkerste-bier

 

De tweede, het internationale Brussels Beer Challenge 2018. Daarin deden in 2017 al maar liefst 1250 verschillende bieren mee en Brouwerij de Manskerel gaat graag de strijd aan met de Hopler. 19 november 2018 horen we dan ook hoe de Hopler het interenationaal doet!

http://www.brusselsbeerchallenge.com/en/home-en/

 


Update 26-7-2018

 

Ja ja, de glazen zijn onderweg! Helaas nog wel vakantie in Duitsland dus we moeten nog eventjes extra wachten, hou vol!


Update 6-7-2018

 

Lekker joh, zo'n Hopler van de tap!


Update 1-7-2018

De Hopler Batch #1 is op en niet meer leverbaar. Voor het najaar gaan we de plannen smeden en komen we met een goed stevig bier, misschien iets in de trant van Quadrupel, de Quadler?.. To be continued!


Hopler Batch #2

Update 15-6-2018

 

De Hopler is weer binnen. Lekkerder dan ooit. In zijn vertrouwde jas en vertrouwde smaak. Zowel op fles als fust. Op voor de zomer, de herfst, de winter, eigenlijk altijd.


Update 11-6-2018

 

En nu ook op fles, slechts nog dagen wachten voordat het bier ready to go is! Het etiket ook wat aangepast voor de nieuwe samenstelling. Naast de fles is de Hopler ook in 20 liter fusten afgevuld, dus nu ook vanaf de tap te verkrijgen.

 

Na nog ruim een week op lage temperatuur met Dry hop in de ketel te hebben gezeten, is het bier op smaak gekomen en is het resultaat precies zoals verwacht. Fris, een lichte zweem, de spelt geeft het bier een typerende kleur. De Saaz geeft de Hopler net een extra Bite zonder vervelend bitter of frisheid te verliezen.Wij van Brouwerij de Manskerel zijn al verliefd, hopelijk jullie binnenkort ook.


Update 1-6-2018

 

Nog een paar weken wachten en de oude vertrouwde Hopler kan gedronken worden. Na het uitstapje van Brouwerij de Manskerel met de Hopler zomer editie is het weer tijd voor een "normale" Hopler. Echter, we zouden geen brouwerij de Manskerel zijn als we niet iets extra's zouden toevoegen, zoals in dit geval extra hop, namelijk Saaz.

Deze is in dit stadium al goed te proeven, tussendoor proeven (en stiekem alvast genieten) om nog met de Dry hop te kunnen spelen.



Update 27-5-2018

 

 

Na een dag hard werken en brouwen zit de Hopler Batch #2 lekker in het vergistingsvat te pruttelen. Nu is het aan de gisten om alvast te smullen van het bier om voor ons dat plezier om te zetten in alcohol. Vol verwachting klopt het hart.


Hopler Batch #1

Update 1-7-2018

De Hopler Batch #1 is op en niet meer leverbaar. Voor het najaar gaan we de plannen smeden en komen we met een goede stevige bier, misschien iets in de trant van Quadrupel, de Quadler?.. To be continued!

Update 1-4-2018

 

Manskerel Hopler Tripel Batch #1. De zomer editie van de Hopler! Fris in een groene fles, klaar om de zomer aan te gaan. Iets zoeter, iets meer weizen, iets meer zomer.